Binh Minh Projektet
Binh Minh projektet foregår i udkanten af Ho Chi Minh City (HCMC), og har som formål at opgradere Binh Minh behandlingscenteret til et moderne center, der tilbyder en god og effektiv misbrugsbehandling i nogle ordentlige fysiske omgivelser.

Projektet er finansieret af midler fra NGO Fontanas egen kasse samt økonomisk støtte fra Minipuljen. I den forbindelse har projektet modtaget kyndig vejligning og rådgivning fra Projektrådgivningen i Århus, hvilket har haft stor værdi for projektets udførelser.

Der søges desuden om andre fondsmidler og donationer hos både fonde og private virksomheder, som kan forbedre omgivelserne og give nogle værdige rammer for patienterne.

Opgraderingen af centret foregår ved intensiv træning af personalet, som undervises i 12 trinsbehandlingsmetoden, der har rødder tilbage til 1930erne, hvor dens grundelementer blev udviklet. 

Det er misbrugsrådgiver Ragnar Larusson fra NGO Fontana/Behandlingscenteret Taarup, som forestår hovedparten af træningen. Den foregår samtidig med at centret er blevet renoveret og nyt udstyr er blevet installeret. En del af dette udstyr er blevet doneret af private donorer.
 


På billedet nedenfor ses misbrugsrådgiver Ragnar Larusson, projekt assistent Ho Hai Yen og Dao Thanh Tam på besøg i Binh Minh Centret inden opgraderingesarbejdet gik igang.