1. Indledning

Ældre har større risiko for at få skader af alkohol end yngre.

De ældre har forholdsvis mere fedt og mindre vand i kroppen. Da alkohol er vandopløselig vil samme alkoholindtag hos ældre medføre en større promille end hos yngre.

Samtidig har ældres organer en mindre reservekapacitet, så skaderne på de forskellige organer viser sig hurtigere.

Mange ældre får lægemidler af benzodiazipintypen, enten som sovemedicin eller som beroligende medicin. Ofte får de en dosis, som er anbefalet til en yngre person, selv om ældre er meget mere følsomme overfor disse lægemidler.

Ligesom alkohol er de sløvende, hvilket kan medføre hyppige fald, nedsat intellektuel funktion samt dårlig koncentrations- og koordinationsevne. Kombinationen er derfor ekstra uheldig.

Ensomhed i alderdommen kan medføre et overforbrug af alkohol

Mange ældre har oplevet et tab af nøglepersonen i deres liv, ægtefællen eller partneren, enten ved død eller skilsmisse.

En sådan uønsket alenetilværelse falder statistisk sammen med den tidligere pensionering, måske et boligskift, indtægtsnedgang og evt. børns og børnebørns flytning fra egnen, landsdelen eller landet.

I denne situation, hvor de sociale livsudfordringer er lige så store som i ungdommen, er ressourcerne for mange ældre mindre og kan føre til den falske balance, at hvis virkeligheden er for overvældende, må oplevelsen af den reduceres til det tålelige ved hjælp af alkohol.

Behandling

Der er mange myter om ældre, alkoholproblemer og behandling:

  • det kan da være lige meget!
  • de er alligevel så gamle!
  • det er synd for dem!
  • det nytter alligevel ikke noget!

Men det nytter faktisk noget. Fordi man er gammel, har man ikke ringere chance for at blive alkoholfri.

Og vi ved, at de ældre, der har fået hjælp til at gøre noget ved deres alkoholproblem, giver udtryk for, at de har fået en bedre livskvalitet.

De har mere energi og bedre kontakt med deres familie, venner og bekendte. Fysisk føler de sig også bedre tilpas.

Kontakt os

Danmark Vietnam
Club 24 Club 24
Howitsvej 75 Nha Trang
DK 2000 Frederiksberg Ho Chi Minh City
Denmark Vietnam
Tel.: +45 2422 8008 Tel.: +84 (0) 936 126 709
http://www.club24u.dk http://www.club24u.dk
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
CVR: 39394111
P-nr.: